50s-en-60s-music radio

Gold Star Radio zendt 24/7 Nonstop de le...

Classics 21 The Sixties is een Belgisch ...

Speciaal voor internet opgenomen program...

AVRO Stenen tijdperk 60 - Non-stop muzie...

Non-stop muziek uit de jaren 50. Afgeste...

50s & 60s is een van de vele themazender...Hier vindt u een selectie van radiozenders in het genre fifties and sixties muziek. Luister en geniet van onderandere de top 40 & top 100 golden oldies op deze radio stations. De nostalgische jaren fifties en sixties. Luister en geniet van de muziek uit vervlogen tijden via de radio stations in dit overzicht.

 

De jaren vijftig
Eind jaren '40 en begin jaren '50 maakte Hank Williams de countrymuziek in Amerika populair, met hits als Lovesick Blues.
Na de jazz en blues als mainstreamvarianten ontstond in de jaren vijftig de rock and roll. Chuck Berry en Bo Diddley vormden de blues om tot een snellere variant en zo ontstond de rock 'n' roll. De platenmaatschappijen gingen hierin de blank georiënteerde 'high school'-variant sterk promoten, met Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley.
In 1959 richtte Berry Gordy het Motown-label op, startpunt voor vele soulartiesten.


De jaren zestig

Beatmuziek
In het Verenigd Koninkrijk kregen jonge muzikanten ook interesse voor rock and roll en blues, en er ontstond een mengvorm met de eigen stijlen, zoals de skiffle. Het resultaat was de zogenaamde beatmuziek, met als pionier The Beatles. Hiermee verplaatste het zwaartepunt van de popmuziek zich ook van de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië.
De enige Amerikaanse band die tegen het tij in alsmaar populairder werd, waren The Beach Boys met hun surfpop, die The Beatles in populariteit evenaarden.
Folk
Er was een hausse aan singer-songwriters waarvan Bob Dylan een bekend mannelijk voorbeeld is en Janis Ian en Melanie zijn vrouwelijke tegenhangers.
Rock
Ook ontstonden toen de stijlen rock (onder andere Steppenwolf, Rolling Stones, Rod Stewart en The Faces) en symfonische rock.
Experimentele rock
Eind jaren zestig werd het aanbod in de popmuziek diverser. Er werd veel geëxperimenteerd, mede door de verdere verfijning van de basgitaar en de elektrische gitaar. Uitingsvorm hiervan was onder andere Jimi Hendrix en Pink Floyd. Ook ging de popmuziek op zoek naar haar extremen, zowel in stijl als levensstijl.
Jazz

Tevens werd er flink geëxperimenteerd met nieuwe jazzstijlen.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD